4 juli 2008

Tindra tha Tax

Ett par dagar innan midsommar hämtade pappa och sambon hem en ny liten valp, en taxblandning som fått namnet Tindra.

Mitt bekymmer var hur Yrsa skulle ta emot valpen, skulle hon visa sig från sin vanliga sida eller skulle hon förstå att detta var en liten?

När vi kom till pappa på midsommarafton låg Tindra och sov i soffan. Vi låtsades som ingenting och Yrsa fick upptäcka valpen själv. Det tog en liten stund, men hon kände nog på lukten att det var något som inte stämde för hon hade fullt sjå med att söka av gräsmattan. Till slut vaknade Tindra till och Yrsa upptäckte att det låg något spännande i soffan och genast var hon framme och skulle undersöka. Hon nosade så lugnt och försiktigt, förstod att Tindra bara var en valp. Det kändes bra i hjärtat må ni tro!




Allt gick riktigt bra och Yrsa har verkligen visat sig från sin bästaste sida. Trots det tycker Tindra att hon är lite läskig, hon vill gärna busa med henne men vågar inte riktigt. Det blev mycket för valpen där på midsommarafton, med nya hundar och många människor. Jag och Yrsa stannade hela helgen och på midsommardagen var Tindra aningens mer framåt. Hon kom på att hon kunde gömma sig i buskarna och att Yrsa inte fick tag i henne där, så så fort hon blir rädd springer hon in dit. Yrsa har inte visat några av sina tendenser alls mot valpen men jag förstår om Tindra ändå är lite rädd för henne. Yrsa har fullt sjå med att sätta i gång Tindra, vill inget annat än att busa med henne, men hon ser ju så farlig ut då- skällande och skrattande och många gånger större än Tindra!

Inga kommentarer: