17 juli 2006

Besök

Idag kom Yrsas uppfödare Susanne och Hasse och hälsade på. Det var kul att få visa dem hur Yrsa har det. Vi träffades först uppe vid kyrkan innan de följde med hem på fika. När Yrsa såg dem verkade hon inte veta hur hon skulle reagera. De var främlingar men ändå något bekant... Efter en stund kände hon igen dem, fast Hasse tog det lite längre tid att gå fram till.
Fick en del intressant information som förklarar en del av Yrsas beteende. Hasse var den som alltid fick klippa klorna och en gång hade han råkat klippa Yrsa i pulpan. Därför är det bäst att vara lite extra på sin vakt mot män. Och en gång som liten kravlade Yrsas sig in mellan badkaret och en vägg och fastnade där vilket resulterade i att hon bröt klon. Inte konstigt att man knappt får röra vid hennes tassar!
De berättade även hur de vuxna hundarna hade varit mot valparna. En hund hade varit jättesnäll, nästan aldrig sagt i från, en hund sa till direkt medan mamman var lite mittemellan. Yrsa verkar ju jobba efter devisen bättre att förekomma än förekommas vid möte med nya hundar och kanske det är något som hon fått med sig från uppväxten. Egentligen behöver man ju inte spekulera, det är ju som det är, men personligen ser jag hellre att det är något inlärt än medfött... Inbillar mig att det är lättare att lära om än att lära henne hantera ett personlighetsdrag på ett bra sätt.

Inga kommentarer: