8 augusti 2006

Sen sist

Jag och Yrsa har varit laaaaaaaata.

Förra tisdagen var det ju hundpromenad som vanligt. Yrsa uppförde sig bra och var riktigt duktig. Ratade den goda fläskfilén jag hade med mig som belöning för Sandras torrfoderkulor från Doggy. Så det var bara att köpa en påse och Yrsa älskar dem!

I fredags träffades vi hemma hos Ida. Både Smilla Ett och Smilla Två var där. Ida bor avskilt på landet så hundarna sprang lösa och levde loppan på ett stort fält. Oj, vad de såg ut att vara lyckliga! Idas mamma var också lycklig- hon var inte alls främmande för tanken att låta oss ha hundarna hemma hos sig när vi jobbade... Idas pappa var ute på svensexa och plötsligt dånade tjugo drängfulla män in. Det var visst något fordonsproblem. Yrsa är som sagt inte så förtjust i män och de här var minst sagt högljudda och vissa väldigt närgångna. Till slut var vi tvungna att gå undan med hundarna tills att de hade åkt igen. Undrar hur detta påverkat Yrsas syn på män?

Och i lördags var Ida, Sandra och Smilla Två hos oss och grillade. Vi satt nere på gården och Yrsa uppförde sig ända till klockan tio då hon fick syn på en katt och började tokskälla. Så nu har vi gjort oss impopulöra hos vissa av grannarna... Yrsa blir som tokig så fort hon får se en katt (utom RandigGrå hemma hos pappa och Åsa) och det har hon blivit sen vi var hemma hos lillebror och hans katt anföll Yrsa för att hon kom för nära hennes kattungar. Jag trodde katten skulle klösa ögonen ur Yrsa men det var ganska komiskt ändå eftersom Robins hund Rocky(som annars kommer jättebra överens med katten) började skälla åt Puma precis som han ville säga åt henne att Yrsa behöver du inte oroa dig för, hon är okej.

Ja, så har vi anmält oss till grundkursen på Ängelholms Brukshundklubb.

Och Yrsa har börjat sova i sängen....

Inga kommentarer: