31 augusti 2007

Att återvända

Sedan en vecka är jag och Yrsa tillbaks i Malmö. Det känns skönt att vara hemma igen men jag tror vi båda saknar Båstad och familjen och vännerna där mer än vad vi egentligen vill erkänna.
Den här första veckan tillbaks i den stora staden har varit intensiv. Jag har börjat skolan igen och i måndags var det dags att välkomna de nya studenterna till skolan. Detta gjordes med en stadsvandring under vilken "nollorna" fick små uppdrag de skulle utföra. Ett av dessa var att hitta en hemlig person på Möllevångstorget och vem fick den stora äran att vara denna hemliga person? (eh, snarare erbjöd sig i ett mycket svagt ögonblick...) Så efter de obligatoriska timmarna i skolans lokaler sprang jag hem och hämtade min lillfia och gick ner med henne till Möllan. Det var kallt, lite småregnigt och typ fem andra personer förutom vi där- alltså inte så svårt att hitta oss. Men det var ganska trevligt trots allt. Och mycket bra miljöträning för Yrsas del eftersom många ville fram och hälsa. Alla som vill hälsa på Yrsa får så länge det sker på fians villkor och lugnt och försiktigt. Det gick riktigt bra, gurkan var så duktig så duktig! När vi gick hem var hon trött som om vi hade gått en tvåtimmarspromenad!
I tisdags var det dags för fortsättningskursen på agilityn. Oj, vad många vi är den här gången! Men alla gamla kompisar från i våras var där förutom söte lille tollaren Dobby som försvunnit dagen innan! :-(
Där var Guinness, flatten som kan hoppa två meter rakt upp i luften från stillastående; Scott, den 9årig bearded collien; Texas, som ständigt går med nosen i backen och Lina, storpudeln som aldrig hittar på något hyss och får oss andras hundar att framstå som en hög vandaler.
Yrsa tyckte det var superkul att få komma till agilityplanen igen även om flera av hindren är döläskiga enligt henne. Hon lyssnade fint, tyckte det var skoj och HÖLL SIG PÅ PLANEN.
Det är bara att hoppas att det håller i sig eftersom ledarna tycker vi alla ska ställa upp i en tävling i slutet av kursen. Are they out of their minds?!! Kommer gå skitkasst...

Inga kommentarer: