6 maj 2007

Update

  • Båstad... har jag och Yrsa varit i, i nästan en hel vecka, förutom ett gästspel i Malmö- tisdag eftermiddag till onsdag eftermiddag. I Båstad har Yrsa mest lullat runt i mammas trädgård medan jag har suttit med näsan i böckerna och fördjupat mig i lungorna och hjärtat. Yrsa har också upptäckt att mammas sambo Kenneth inte är så läskig trots allt utan faktiskt en ganska kul bollkastande typ.
  • playdate... blev vi inbjudna på hos Magg och Resa som bor två hus bort från mamma. Men det blev inte så värst mycket lek, då Resa redan hade hunnit busa av sig med Basse som Magg var hundvakt åt.
  • agilitylektionen på tisdagskvällen gick superbra. Yrsa är riktigt duktig och de senaste gångerna har hon, ta i trä, hållt sig inne på planen. Vi har gått i genom alla hinder nu och vissa är förstås ganska läskiga. Svårast har Yrsa för gungbrädan och tunneln som har säckat ihop på ena sidan. Men bommen springer hon över och det branta A-hindret är inga problem. Och vilken lycka i tisdags då det äntligen blev tillfälle för ett riktigt (och tillåtet) race med de andra hundarna då de flesta andra kurser var inställda pga. första maj. Yrsa var i himmelriket, men något långt race blev det då inte. Alla hundarna var mer eller mindre slut efter två timmars kurs. Kort men intensivt blev det iallafall.
  • hoppa... har Yrsa verkligen lärt sig. På gott. Och på ont.
  • besök... hade vi igår av Yrsas uppfödare Susanne och Hasse från kennel Laggartorp. De tyckte Yrsa var en liten skit jämfört med de andra tikvalparna (jag som tycker hon är stor jämfört med Inka!) men mycket vacker (Klart!). Och Yrsa ska minsann bli storasyster i mitten på juni om allt går som det ska! Eventuellt blir det ett MH-test mot slutet av sommaren då de nya valparna har växt till sig, de "gamla" valparna förhoppningsvis mognat ännu mer mentalt och alla tikar löpt för första gången (tydligen var Yrsa tidig med det och först ut av tikarna i kullen. Jag som trodde hon var sen jag...)

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, och du som bara skulle stanna några dagar i Båstad ;-)