28 mars 2007

Båstadtripp

Yrsa och jag är i Båstad sedan i måndagskväll och hälsar på. Vi började med ett besök i pappas och Åsas nya hus där Yrsa började med att skälla lite på grannens hund, blev morrad på av Electra och Tussi och fick tokfnatt i trädgården.
Och igår var Yrsa en riktigt lycklig hund. Först var vi på hundpromenad på eftermiddagen. Tror det var någon form av deltagarrekord, vi var nog tio hundar iallafall, antagligen berodde det på det fina vädret. Yrsa var hur duktig som helst även om hon sprang iväg på små turer emellanåt under träningen. Det kan liksom inte hjälpas när det finns så mycket annat spännande som pågår och det blir långtråkigt att vänta på sin tur. Hon lyssnade fint i allafall och var riktigt duktig på inkallning. Sen att jag skrek mig hes är en annan historia. När träningen var slut kom Yrsas belöning- att få springa runt och busa med de andra hundarna! Det är härligt att se ett helt gäng hundar kunna springa lösa och leka utan att det uppstår bråk. Hansi bjöd som vanligt alla hundarna på hemmagjort levergodis och Boel och Magg hade tagit med fika åt oss människor. Boel hade till och med tänkt på "oss småflickor" (dvs mig och Sandra som är sisådär 20-30 år yngre än de andra) som inte blivit tillräckligt vuxna än för att kaffe ska falla oss på läppen!
När vi kom hem hade lillebror dykt upp med sina hundar Rocky och Cisco. Oj, vad Cisco har blivit stor och fin! Och Yrsa accepterade honom nu, hon har liksom insett att han kommer på köpet med Rocky. De var ute och busade hela kvällen och Yrsa var så lycklig så lycklig!
Lillebror hade riktigt roligt åt Yrsa också. Han tog fram en skål med vatten åt hundarna och de samsades fint och drack alla tre ur skålen samtidigt. Robins hundar är väldigt dregliga och slabbiga när de dricker vatten och det blir väldigt blött runt omkring, medan Yrsa försiktigt och långsamt lapar i sig vattnet. Hur som helst, efter en stund kom Yrsa tillbaks till vattenskålen för mer vatten.Hon ställde sig och tittade och nosade på det och det såg ut som om hon funderade en lång stund på om huruvida hon skulle dricka av det dregliga vattnet eller inte. Till slut gick hon därifrån utan att ha druckit. Robin gick och bytte vattnet och då kom hon genast tillbaks och började dricka. Haha, hon är en riktig liten fisförnäm dam ibland, Yrsa!
Idag har jag suttit ute och pluggat i solen hela eftermiddagen medan Yrsa har gått på upptäcksfärd i mammas trädgård. Hon hittade många fina pinnar och barkbitar man kan ha mycket roligt med. Vi har hunnit med ett besök hos Magg och Resa också, de bor två hus längre bort. Yrsa hade fullt sjå med att få igång Resa men hon tyckte nog det var för varmt för hon ville helst bara ligga och tugga på sin pinne. Som tur var var Magg hundvakt åt spetsblandningen Basse. Basse är en manlig variant av Yrsa gånger 2 ungefär. De gruffade lite precis när vi kom och ajaj om Basse kom för nära mig men annars gick det hur bra som helst och Yrsa tyckte det var skitkul när Basse jagade henne. Nu hade de ju i och för sig träffats dagen innan på hundpromenaden men så hemskt mycket kontakt hade de inte haft med varandra tidigare.
Just nu surar Yrsa lite eftersom hon har fått stanna hemma själv hela eftermiddagen, och det således inte har hänt något spännande, medan jag och mamma åkte iväg för att shoppa. Ett nytt fint läderkoppel har inhandlats åt fian så det ska nog blidka henne så småningom.
Imorgon ska hon få busa i pappas trädgård igen innan vi åker tillbaks hem till Malmö. Och det ska också bli skönt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du var hemma hos din mamma några hundra meter från mej och kom inte förbi och sa hej?! Suck alltså...
hehe ;-)