6 maj 2006

Långpromenad

I förmiddags gick jag och Yrsa bort till hundstranden, så det blev en ganska lång promenad för små valpben. Yrsa har sovit hela eftermiddagen.
Gick en bit längs Köpmansgatan på vägen ut- många bilar, cyklister, människor. Tog vägen genom Malenskogen där vi träffade på några hundar som Yrsa fick hälsa på. Hon tycker det är läskigt så hon behöver öva. Hon fick gå i koppel hela vägen till stranden, det behöver hon också träna på ibland även om hon går jättefint och knappt drar något alls. Där gäller det bara att fortsätta att berömma och lära henne att gå på en sida, nu springer hon gärna lite fram och tillbaks.
På hundstranden slapp hon kopplet och när vi hade vilat en stund tog vi och premiärdoppade fötterna/tassarna i havet. Det var rent ut sagt svinkallt! Men vi gick en bit ut i vattnet och Yrsa följde efter mig efter en viss tvekan. Hon såg ut som ett riktigt litet sandtroll när vi kom upp igen, med sand överallt där hon var blöt, men som tur var ramlade sanden av lätt bara hon torkat. Vi satt och mös ett bra tag på stranden. Yrsa tuggade på lite pinnar och roade sig med att gräva två djupa hål i sanden. På hemvägen mötte vi en ilsken hund men jag hann koppla Yrsa, till och med jag tyckte hunden var äcklig. Sen gick vi längs malen hem.

Inga kommentarer: